Marketingaanpak stappen: maak het 3D-lig

marketingaanpak stappen

Welke stappen neem je om succes te boeken met je marketing? Vergelijk het met de 3D-bril die je een optimale kijkervaring bezorgt. Daarom dus … het marketingaanpak stappenplan. De 3 fasen voor meer leads op termijn.

Deel 1: Denk… over een marketingplan

De rol van marketing is, door de opkomst van het internet, veel belangrijker geworden. Opvallen en overtuigen is lang niet meer zo evident. Zorg daarom voor een onderscheidende strategie en focus. Verduidelijk uw doelstelling(en) en lijst uw troeven op. Breng uw marketing- en communicatiemix in kaart.

Maak van uw marketingplan geen vuistdikke roman, maar een praktisch en inspirerend roadbook. Kortom, geef structuur aan uw marketing zodat de daaruit volgende acties zo gericht en efficiënt mogelijk zijn.

Deel 2: Digitaliseer… waar mogelijk

Dankzij het internet zijn zowel B2C- als B2B-klanten beter dan ooit geïnformeerd. Vooraleer ze een mogelijke leverancier contacteren, hebben ze het grootste deel van hun koopproces al achter de rug.

De opdracht is dus even duidelijk als complex: word gevonden en interessant bevonden. Want het is gemakkelijker zaken te doen met potentiële klanten die hun interesse al hebben laten blijken. De digitale mogelijkheden zijn heel uiteenlopend, maar moeten steeds in functie zijn van het product, de doelgroep, de sector en het koopproces.

Deel 3: Doe… wat u hebt gepland

Een marketingplan zonder correcte uitvoering is dode letter. Implementeer het dus aan de hand van uw roadbook en de geplande digitale middelen. Maak hier tijd voor en laat dagelijkse operationele beslommeringen niet tussenkomen.

Strategie, distributie, verdienmodel, website, e-mailmarketing, sociale media, leadgeneratie, conversie… Ze vormen samen een ketting die wezenlijk deel uitmaakt van het hedendaagse (ver)koopproces.

Gelet op de snel veranderende (digitale) wereld is het niet onlogisch dat u deze nieuwe marketingaanpak stappen nog niet helemaal onder de knie heeft. Laat u omringen door specialisten ter zake, want voor u het weet breekt de ketting op de zwakste schakel.

Contacteer ons