conversie tips

6 conversie tips voor meer leads

Verkopen is vandaag de dag meer dan ooit een proces. Dat doe je door een aantal stappen te nemen, die je steeds dichter bij je (potentiële) klant brengen.

We zetten ze even op een rijtje: 6 conversie tips voor een maximale efficiëntie.

STAP 1: Segmenteer

Baken de doelgroep af waar je van denkt hun probleem te kunnen oplossen. Een geëigende methode is een analyse van je bestaande “voorbeeldklanten” en het zoeken naar hun “alter-ego’s”.

STAP 2: Doe aan doelgroep-marketing

Na het bepalen van een aantal interessante segmenten, ga je verfijnen en je concentreren op het meest aantrekkelijke segment. ‘Focus’ is hier het toverwoord. Daardoor kan je de marketinginspanningen heel gericht organiseren.

STAP 3: Zorg voor een duidelijke positionering

Welke kenmerken of eigenschappen maken je product of dienst uniek? Verwoord dit vooral in voordelen voor de klant. Met een heldere positionering ben je in staat je toegevoegde waarde op een coherente en aantrekkelijke manier te communiceren.

STAP 4: Stel koopprofielen op

Aangezien in vele gevallen de potentiële klant op zoek gaat op het internet is het cruciaal te weten op welke manier hij/zij zoekt. Dit kom je te weten door het te vragen aan je klanten of het gedrag van je websitebezoekers te analyseren. Het opstellen van dit profiel wordt op vandaag in marketingtaal “buyer persona’s” genoemd.

STAP 5: publiceer content die je klant zoekt en interesseert

Zorg dat je teksten op de website, van je blogs en nieuwsbrieven de verwachtingen van je doelgroep invullen. Zo word of blijf je interessant en toon je expertise tot op het moment er een aankoop wordt overwogen.

STAP 6: Converteer op het juiste moment

De geïnteresseerde klant doorloopt meestal een, al dan niet, complex koopproces (customer journey). Probeer te achterhalen in welke fase je potentiële klant zich bevindt. Dit kan je vooral online, maar ook offline detecteren. Blijf dus opvolgen tot het goede moment is aangebroken.

Conversie tips voor uw onderneming of KMO? Hulp op maat?

Contacteer ons ?